Keith Code

keith-codeΚανείς δεν έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη των τεχνικών οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας, από τον Keith Code, τον ιδρυτή της Σχολής μας. Ο Keith Code έχει πάρει τα εύσημα, σαν τον πρώτο άνθρωπο που «αποδόμησε» την οδήγηση μοτοσυκλέτας στα βασικά της μέρη και έφερε την πραγματική κατανόηση στους αναβάτες μοτοσυκλετών όλων των κατηγοριών. Η έρευνα και τα αποτελέσματα της δουλειάς του έδωσαν δικαίως, το τίτλο του guru στο χώρο της σωστής εκπαίδευσης των μοτοσυκλετιστών παγκοσμίως.

Ο Keith Code ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτα από 12 χρονών και στα 16 του χρόνια άρχισε να τρέχει σε αγώνες. Μέχρι τη δεκαετία του ’60 συνέχισε να αγωνίζεται δίχως διακοπή, μέχρι που το 1964 αποφάσισε να σταματήσει. Το 1970 μετακόμισε στο Los Angeles και το 1972 αρχίζει μια νέα καριέρα σαν σχεδιαστής παπουτσιών των μεγάλων star του Hollywood. Σχεδίαζε παπούτσια για τη Cher, τον Elton John, την Barbara Streizant, την Carol Burnette και άλλους.

Το 1974 ξαναγυρνά στους αγώνες μοτοσυκλετών και άρχισε να κερδίζει αγώνες στην περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας. Η προσέγγισή του στην οδήγηση άρχισε να διαφοροποιείται, καθώς κανείς δεν μπορούσε να του δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά του. Άρχισε λοιπόν να μεθοδεύει και να καταγράφει τις παρατηρήσεις του, προσπαθώντας να βρει τις απαντήσεις μόνος του.

Το 1976 δημιούργησε το Keith Code Rider Improvement Program μέσω του οποίου, εκπαίδευε άλλους αγωνιζόμενους, με βάση τις σημειώσεις του. Το 1977 έγινε εκπαιδευτής στο Ίδρυμα Μοτοσυκλετιστικής Ασφάλειας (Motorcycle Safety Foundation), επεκτείνοντας τις γνώσεις του πάνω στην εκπαίδευση των νέων οδηγών. Εκπαίδευσε όλους τους νέους οδηγούς της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών στην περιοχή της Νότιας Καλιφόρνια για τα επόμενα τρία χρόνια. Συνέχισε να αγωνίζεται πετυχαίνοντας καλά αποτελέσματα σε διεθνείς και εθνικούς αγώνες μέχρι το 1979, όταν αποσύρθηκε για να ιδρύσει το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL.

Το Σχολείο επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κόσμο και η ύλη του σχολείου έχει διδαχτεί σε περισσότερους από 240,000 αναβάτες και σε περισσότερες από 48 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα έχουν δημιουργηθεί μόνο τρία παραρτήματα στη Αγγλία, την Αυστραλία και την Ελλάδα. Επιπλέον, τα τρία βιβλία του, η βιντεοκασέτα και το πρόσφατο DVD έγιναν παγκόσμια best seller και είναι τα πιο αξιόπιστα σε υλικό διδασκαλίας, που υπάρχει, γύρω από την οδήγηση μοτοσυκλέτας.

O Keith Code διδάσκει ακόμα στα σχολεία της Αμερικής και ακόμα αναζητεί απαντήσεις στα θέματα οδήγησης που απασχολούν ένα μοτοσυκλετιστή. Στόχος και πάθος του παραμένει η ανακάλυψη και διδασκαλία της γνώσης γύρω από τις τεχνικές οδήγησης της μοτοσυκλέτας. Η μεθοδευμένη προσέγγιση στην διδασκαλία του, το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτών αποτελούν ορόσημο για όλα τα σχολεία και τα παραρτήματα του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL ανά το κόσμο. Παράλληλα, ο Keith έχει καταχωρήσει αρκετές πατέντες στο όνομά του γύρω από θέματα μοτοσυκλετιστικής τεχνολογίας και έχει βραβευτεί σαν Μοτοσυκλετιστής της Χρονιάς 1990 από το έγκυρο περιοδικό Motorcyclist. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο επίτευγμα του είναι η αναφορά του ονόματος του στο κατάλογο του γνωστού Guggenheim Museum για την έκθεση “Art of the Motorcycle”. Παραμένει διακριτικά στο προσκήνιο των γεγονότων και συνεχίζει να κάνει τα πάντα με πάθος, στυλ και ζωντάνια.

One School One Passion

Πρόγραμμα

Δείτε το πρόγραμμα σχολείων και κλείστε ημερομηνία σήμερα.!

περισσότερα

Ride Days

Βελτιώστε την τεχνική σας με ασφάλεια! Σας περιμένουμε.

περισσότερα

Aπόφοιτοι

Oι απόφοιτοι πρωταθλητές
του σχολείου μας

περισσότερα

City’s ART

περισσότερη γνώση,
μεγαλύτερη ασφάλεια…

περισσότερα